István Király Általános Iskola, SzentistvánPedagógiai program

Az elmúlt időszakban jelentősen megváltoztak a közoktatási rendszert érintő jogszabályok. Mindezek kötelezővé tették a tantestületek számára a kerettanterv bevezetését és a pedagógiai programok felülvizsgálatát. Az átdolgozást szükségesség tette az is, hogy 2005.február 28-án a közoktatási feladatok ellátására hat települési önkormányzat (Szentistván, Borsodivánka, Négyes, Tiszavalk, Tiszabábolna, Tiszadorogma) egyeztetés után közös iskolafenntartó társulást hoztak létre. A társulás 2005.július 1-jétől kezdte meg működését.

A program készítése során alapvető célkitűzésünk az volt, hogy egy közös konszenzuson alapuló, ugyanakkor a valóságot hűen tükröző és természetesen megvalósítható iskolai alapdokumentum szülessen meg. A pedagógiai program az iskola működését szabályozó törvények szerint kötelező dokumentum, tehát fontos és szükséges, ugyanakkor bízunk benne, hogy hasznos is.
A jól elkészített és szerkesztett pedagógiai program az iskola "önarcképe", átfogóan mutatja be az intézmény tevékenységrendszerét, annak működését és a fejlesztési mechanizmusokat.

Pedagógiai program letöltése
(A dokumentum megtekintéséhez PDF megjelentő prorgam kellhet,
pl. Sumatra PDF, Foxit Reader 3, Adobe Acrobat Reader.)

 

Copyright (C) - Webmaster