István Király Általános Iskola, SzentistvánArchív hírek 2018

 

 

Tisztelt Szülők!
Akit a napközibe nem iratkoztatnak be 2018.08.31-ig, annak nem biztosítanak ellátást 2018.09-03-tól az étteremben.

 


 

Tisztelt Szülők!

A Szentistváni István Király Általános Iskola vezetőjeként értesítem a tisztelt szülőket és diákokat, hogy a 2018/19-es tanév első tanítási napja:

2018. szeptember 3. (hétfő)

Ugyanezen a napon kerül sor az iskola tanévnyitó ünnepségére is, melynek időpontja:

2018. szeptember 3. (hétfő) reggel 8 óra

Helye: az iskola udvara
Kérjük, hogy a tanulók ünnepi ruhában jelenjenek meg, s hozzanak váltóruhát is!

Ezt megelőzően lehetőséget biztosítunk a napközibe, tanszobára és a menzára történő beiratkozásra is, melynek időpontjai:

- 2018. augusztus 27.(hétfő)   8.00 és 12.00 óra között
- 2018. augusztus 28.(kedd)   8.00 és 16.00 óra között

A tankönyvek kiosztása az első tanítási napon történik.

Tisztelettel: Kiss Lajos intézményvezető


 

Gyűjtsön az iskolának és segítse a textil újrahasznosítást!
A Szentistváni Gyermekekért Alapítvány csatlakozik a fenti akcióhoz.
Kérjük, hogy az alábbi feltételek szerint gyűjtsék a már feleslegessé vált ruhákat, lábbeliket, textíliákat.

Ezeket tudjuk elfogadni begyűjtéskor:

- Női, férfi és gyerek ruhadarabok
- Összepárosított cipők (ezeket kérjük cipőfűzőjüknél vagy más módon összekötni)
- Kézitáskák
- Sapkák, kalapok, sálak
- Fehérnemű, zokni
- Lepedő, függöny, törölköző

Ezeket NEM tudjuk elfogadni begyűjtéskor:

- Paplan, takaró, párna
- Szőnyeg, fürdőszobai szőnyegek
- Szakadt, lyukas, koszos, nedves darabok
- Munkaruházat
- Textil darabok, anyagdarabok
- Nem kész ruhák

Az összegyűjtött textíliát és lábbelit 2018. július 23-tól szeptember 7-ig munkanapokon 8-14 óráig átvesszük az iskolában. Az akciót lebonyolító szervezet az összegyűjtött ruhák értékét a Szentistváni Gyermekekért Alapítvány javára utalja át.

Köszönettel:
Kiss Lajos, a kuratórium elnöke


2018. június 23-án megtartottuk az évzárót és a ballagást. A bizonyítványok és a dicséretek kiosztásra kerültek. Minden ballagónknak eredményes középiskolai tanulmányokat kívánunk!


A 2017/2018-as tanév tanévzáró ünnepségére, valamint 8. osztályos tanulóink ünnepélyes ballagására 2018. június 23-án (szombaton) 16 órai kezdettel kerül sor a székhelyintézményben.

Szeretettel várjuk diákjainkat, a kedves szülőket, érdeklődőket.

Iskolavezetés

Iskolánkba 1 db Földrajz-tanár és 1 db intézményvezető-helyettes álláshirdetés került fel a Dokumentumok menüpont álláshirdetések oldalára.


2018. június 14-én megrendeztük a Diákönkormányzati Napot, melynek keretén belül nagyon sokszínű programban lehetett részük a gyerekeknek.
......

Magadért sportolj!

2018. június 12-én az első és második osztályos napközisek a "Gyermek Olimpia" elnevezésű EFOP-1.8.6-17-es rendezvény keretén belül egy izgalmas, megmozgató délutánon vettek részt.
Váltóversenyeket, különféle labdagyakorlatokat, rolleros és kördeszkás ügyességi játékokat játszhattak napköziseink.2018. június 1-én iskolánkban a szülők által szervezett Pedagógusnapon a diákok rendhagyó műsorral köszöntötték a pedagógusokat és a dolgozókat.


2018. júniu
s 1-én, a Pedagógusnap alkalmából Kiss Lajos, iskolánk intézményvezetője, érdemei elismeréseként „MINISZTERI ELISMERŐ OKLEVÉL” című kitüntetésben részesült a Mezőkövesdi Tankerületi Központ által szervezett pedagógusnapi ünnepségen. Gratulálunk a megérdemelt elismeréshez: a nevelőtestület, a munkatársak és a diákok.


2018. június 1-én a #zöldenjobb Napon újra bezöldíti az internetet az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelem, a szelektív hulladékgyűjtés, ezen belül is az italos karton hulladékok szelektív gyűjtésének fontosságára. Iskolánk is részt vett a programon.

2018. május 31-én a Mezőnagymihályi Arany János Általános Iskola által rendezett 36. Petőfi kupán vett részt iskolánk csapata.
A torna végeredménye:
1. Mezőkeresztes
2. Bükkábrány
3. Szentistván
4. Mezőnagymihály

A szentistváni csapat tagjai: Dobsi Sándor, Burai Julián, Burai Szebasztián, Juhász Hunor
A borsodivánkai tagok: Szabó Zsolt, Nagy Imre, Lovas Zoltán, Tolvaj Marcell


Az Együtt-Testvérként program következő helyszíne 2018. május 18-án és 19-én Szentistván volt. A palkonyai gyerekek és kollégák érkezését követően a helyi Művelődési Házban tartottunk egy rövid programismertetést, majd elindultunk a településen megismerni a falut.
A részletekért kattintson a képre.


2018. Május 18-án tartottuk meg a hagyományos István Király- és Egészség Napunkat. Az ünnepség keretében emlékeztünk névadónkra, ezt követően gazdag, egészségmegőrző programból válogathattak, egészséges ételeket kóstolhattak diákjaink. Rendezvényünk végén az erre az alkalomra meghirdetett pályázatok értékelésére és a jutalmak átadására került sor.


2018. május 4-én
a legyél te is informatikus című kedvcsináló előadást hallgathatták meg a gyerekek.

http://www.legyelteisinformatikus.hu/


2018. április 27-28-án
meglátogattuk Tiszapalkonyát.

Részletes beszámolóért kattintson a képre.


2018. április 21-én eredményhirdetést tartottunk az iskola aulájában az elmúlt hét eseményeiről.

Gratulálunk minden helyezettnek és résztvevőnek!


A 16. Térségi Mesevetélkedőn, melyet a Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskolában rendeztek meg 2018. április 21-én, iskolánk csapata a III. helyezést szerezte meg.
Gratulálunk nekik!


Pályaorientáció, kiemelten az MTMI készségek és kompetenciák fejlesztése a Mezőkövesdi Tankerületi Központ oktatási intézményeiben

Utazás a program helyszínére autóbusszal történ, mely az előre egyeztetett időpontban indult 2018. április 20-án.
Útvonalunk: Szentistván Szentistváni István Király Általános Iskola-Tiszaújváros MOL Petrolkémia Zrt.
Beléphettünk az üzem területére és ismertetésre került a napi program. Elsőként, egy előadó teremben vettünk rész egy bemutatkozó előadáson, melyet az üzem menedzsmentjének egyik vezetője tartott.

Kattintson a képre a részletes leírásért.


2018. Április 14. - Tájékoztatás!
Értesítem a Tisztelt Szülőket, hogy a 2018/2019-as tanévtől minden évfolyamon a hit- és erkölcstan oktatás megszervezésére a Magyar Római Katolikus Egyház részéről a Római Katolikus Plébánia Hivatal Szentistván (3418 Szentistván, Széchenyi utca 16.) jelentkezett. Az egyház képviselője: Póta Ferenc kanonok. A hitoktatói munkát Panyi Csaba hitoktató látja el.

Kiss Lajos
intézményvezető


DIGITÁLIS TÉMAHÉT – Felső tagozaton

Iskolánk 2018. április 9-13 között első alkalommal kapcsolódott a digitális témahét elnevezésű programhoz. A projekt keretén belül diákjainknak sok érdekes tanórában, feladatban lehetett részük.

 Részletes leírásért kattintson a képre!

DIGITÁLIS TÉMAHÉT – Alsó tagozaton

A Digitális Témahét 2018. április 9-13 között zajlott le, melynek keretében az 1. osztályosok a tavasz témakörében mozogtak. Olvasás órán egy tavaszi verssel ismerkedtek meg a gyerekek a youtube-ról Szabó Gyula előadásában. A vers feldolgozása az interaktív táblán frontálisan, majd fénymásolt feladatlapon önállóan történt.

 Részletes leírásért kattintson a képre!

2018. április 12-én a Digitális témahét keretein belül állatokat fényképeztek a gyerekek "a Sirály a király" projekt keretén belül.


2018. április 12-én a Holokauszt áldozataira emlékeztünk az iskolarádión keresztül.

Szereplők:
Szentpéteri Eszter
Kovács Evelin
Kiss SzabolcsA Mezőnyárádi Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskola 2018. április 13-án délután rendezte meg hagyományos szépkiejtési versenyét.
Iskolánkat Tóth Hunor Attila 1. osztályos,
Mohr Isabella Verena Deniz 2. osztályos,
Cseh Noémi és Suha József Gábor 3. osztályos, valamint
Balog Dzsenifer 4. osztályos tanulók képviselték.
A gyerekek nagyon jól érezték magukat a versenyen. Felkészülésüknek eredménye is volt. Kattintson a képre a részletekért!


A Költészet Napja alkalmából 2018.04.11-én a Mezőkövesdi Közkincs-tár Nonprofit Kft. Városi Könyvtár szavalóversenyt szervezett. Ezen a versenyen alsós diákjaink közül az alábbiak képviselték iskolánkat:
Szentpéteri Máté 1. osztály,
Roszoha Kevin 2. osztály,
Sinka Krisztina 3. osztály,
Balog Dzsenifer 4. osztály.
Mindannyian emléklappal tértek haza. Gratulálunk a tanulók szép szerepléséhez! Köszönjük a felkészítést a kollégáknak!


Sok éves hagyomány iskolánkban, hogy a költészet napja alkalmából az alsó tagozatos munkaközösség helyi, anyanyelvi versenyt hirdet az 1-4.osztályos tanulók számára. Erre 2018. április 10-én került sor. Iskolánk tanulói mellett sokadik éve látjuk már vendégül tagiskolánk alsó tagozatos diákjait is. Idén is több kategóriában mérhették össze tudásukat, tehetségüket a gyerekek. A zsűri színvonalas produkciókat hallhatott az előadóktól, ezért nagyon nehéz volt a végső döntést meghozni. Kattintson a képre az eredményért.


2018.04.04-én a Diákolimpia III. korcsoportnak megrendezett elődöntőjén IV. helyezést értünk el.
A csapat tagjai: Gál Bence, Oláh Kristóf, Tari Dominik, Zubik Zoltán.

Gratulálunk minden helyezettnek és résztvevőnek!


Happy-hét 2018

Kilencedik alkalommal, 2018. március 19-23 között rendezte meg a magyarországi vízfogyasztás népszerűsítéseként a fiataloknak szóló Happy-hét programot az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet. Iskolánk alsó tagozatos diákjai is részt vettek a programban. Arra kértük a szülőket, hogy támogassák törekvésünket azzal, hogy a héten minden nap CSAK vizet tesznek a gyerekeknek a táskába!


2018. március 14-én az első órában a felső tagozatos diákok műsorával ünnepélyes keretek között megemlékeztünk az 1848. március 15-i forradalomról és az azt követő szabadságharcról. Az alsós diákok az iskola előtti 1848-as kopjafánál lerótták tiszteletüket a hősök előtt és elhelyezték az erre az alkalomra készített, ünnephez kapcsolódó jelképeket.


2018. március 12-én az M. Sz. C. Szent László Gimnáziumban megrendezett angol nyelvi versenyen iskolánk 7. osztályos tanulója,
Kiss Péter IV. helyezést ért el.


KÖZLEMÉNY

az általános iskolák első évfolyamára történő beiratkozásról a 2018/2019. tanévre

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei kormányhivatal Mezőkövesdi Járási Hivatala a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet (továbbiakban EMMI rendelet) 22.§ (1)-(2) bekezdésében foglaltaknak megfelelően a 2018. évben tankötelessé váló gyermekek általános iskolai beiratkozásának időpontját – az illetékes tankerületi központtal egyeztetve határozta meg és teszi közzé.

A beiratkozás időpontja:

2018. április 12. (csütörtök)       8.00 – 19.00 óra között
2018. április 13. (péntek)            8.00 – 18. 00 óra között

A szülő a fenti időpontban köteles beíratni – a 2012. augusztus 31-ig született tanköteles korú – gyermekét lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerinti illetékes vagy a választott iskola első évfolyamára.
A nemzeti köznevelésről szóló 2011. CXC. évi törvény 50.§ (6) bekezdése alapján az általános iskola köteles felvenni azt a tanköteles korú tanulót, aki életvitelszerűen a – megyeszékhely szerinti járási hivatal által meghatározott és közzétett – felvételi körzetében lakik.

Beiratkozáshoz szükséges okiratok:

-a gyermek nevére kiállított személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya),
-a szülő nyilatkozatát életvitelszerű lakcímről,
-nyilatkozatot a szülői felügyeleti jog gyakorlásáról,
-az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolást,
-a gyermek anyakönyvi kivonata és a TAJ kártyája.
- NEK azonosító a diákigazolvány igényléséhez (Az Okmányirodában vagy a Kormányablakban készítik el.)

A felvételi kérelemről az iskola igazgatója dönt. Elutasítás esetén a szülő a döntés ellen a határozat kézhezvételétől számított 15 napon belül eljárást megindító kérelmet nyújthat be az iskola fenntartójának címezve, az intézmény vezetőjénél.

Mezőkövesd, 2018. március 12.

Kerékgyártó László s.k
Mezőkövesdi Járási Hivatal
hivatalvezetője

Beiratkozási körzetek listája dokumentum letöltése


 

Iskolánkba 1 db intézményvezetői álláshirdetés került fel a Dokumentumok menüpont álláshirdetések oldalára.


2018. február 23-án megemlékeztünk a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapjáról az iskolarádión keresztül.


2018. február 22-én mind az alsósok, mind pedig a felsősök megtekintették "A lehetetlen határán" című filmet, amelyben paralimpikonok meséltek saját életükről, kitartásukról, emberségről, küzdelemről és erőfeszítésükről egyaránt. Egy igazán lelket megmozgató programban volt részünk.


2018. február 12-én rendezték Edelényben a Sakk Diákolimpia csapatverseny megyei döntőjét. A Szentistváni István Király Általános Iskola csapata a 8.helyen végzett.

A csapat tagjai:
Tari Dominik 5.o.
Horváth Attila 6.o.
Fekete Tamás 6.o.
Mező Dávid     8.o.


2018. február 8-án az Országos Történelmi verseny megyei döntőjében iskolánk 8. osztályos tanulója, Mező Dávid 11. helyezést ért el.
Felkészítő tanár:
Kiss Lajos

2018. február 6-án ismét sor került a „Biztonságos Internet Nap” nevű program megrendezésére. Iskolánk tanulói előadást hallgattak meg a fenti témával kapcsolatban, megismerkedtek az internet megfelelő használatával, az előadók felhívták figyelmüket az internetezés veszélyeire.


2018. február 5-én először szerveztek pályaorientációs napot a mezőkövesdi gimnáziumban. Iskolánkból a 6. és 7. osztályos tanulók különféle szakmákról tájékozódhattak: filmvetítéseken és előadásokon, rendészeti bemutatón vehettek részt, valamint különböző teszteket és kérdőíveket töltöttek ki a délelőtt folyamán.


2018. február 2-án megtartottuk Farsangi karneválunkat.
A nyitótáncok és a farsangi vers után tanulóink ötletesebbnél ötletesebb jelmezekben vonultak fel a zsűri és a nézők előtt, akik ezt nagy tapssal jutalmazták. 
Kattintson ide a díjazott jelmezek listájáért!


2018. február 2-án rendezték meg Mezőkövesden a SAKK DIÁKOLIMPIA területi döntőjét.

A Szentistváni István Király Általános Iskola eredményeiért kattintson a képre.


2018. január 22-én megemlékeztünk a Magyar Kultúra Napjáról.


2018. január 18-án az első osztályosok napközis foglalkozása az iskolaudvaron Balázs Mária tanárnővel.


A jegyek ill. a tombola árusításának kezdete: 
2018. január 11. 7.30 Aula


A következő időszak programjai:

- január 22-24. Magántanulók vizsgáztatása
- január 26. Első félév vége

Osztályozó értekezlet: alsós - 13.00      felsős –14.00

- február 2. (péntek) –Ellenőrzők, tájékoztató füzetek kiosztása a félévi eredményekkel utána Farsang 15.00-19.00-ig

- február 9.
(péntek) 9.00 Félévi értekezlet - tanítás nélküli munkanap
- február 12-15. Szülői értekezletek
- február 14. Továbbtanulási lapok elküldése (8. o.)
- március 5. Fogadóóra 17.00-18.00
- március 14. 8.00-tól Március 15-i ünnepség (ünneplő ruha+kokárda)
- március 29 - áprils 3. TAVASZI SZÜNET
A s
zünet előtti utolsó tanítási nap: március 28. szerda
A szünet utáni első tanítási nap: április 4. szerda  
  


Felhívás!

Csatlakozva Polgármester Asszony felhívásához, közzéteszem:
Aki segíteni szeretne 2 tanítványunk családján a sajnálatos tűzeset miatt, az megteheti a következő számlaszámon

Kupihár Sándor, Korona Takarék, 55100117-13109336

Bízom önzetlen segítségükben:
Kiss Lajos
intézményvezető

 

 

Copyright (C) - Webmaster