István Király Általános Iskola, SzentistvánArchív hírek 2017

Kedves Szülők és Diákok!

Áldott, békés karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag,  boldog új évet kívánok  a Szentistváni István Király Általános Iskola nevelőtestülete nevében!

Kiss Lajos 
intézményvezető


2017. december 22-én hagyományainkhoz híven az utolsó tanítási napon karácsonyi ünnepséget tartottunk intézményünkben.

A részletekért kattintson a képre

 


Tájékoztatás:

A téli szünet 2017. december 27-től 2018. január 2-ig tart.
A szünet előtti utolsó tanítási nap: 2017. december 22. péntek.
Ezen a napon 8:00-tól tartjuk az iskolai karácsonyi ünnepséget.
A szünet utáni első tanítási nap: 2018. január 3. szerda.

2017. december 13-án a Kiss Kata Zenekar karácsonyi koncertet tartott a falu gyerekeinek a polgármester szervezésében.

2017. december 1-én ismét ellátogatott hozzánk a Mikulás. Az első és másodikos tanulók vidám, kis műsorral készültek erre az alkalomra. Az ajándékok kiosztását diszkó követte, ahol mindenki kedvenc zenéjére táncolhatott.
Kattintson ide a képekért!

2017. november 21-én a tantestület Nevelési értekezletet tart.
Ezen a napon nem lesz tanítás a gyermekeknek.
Megfelelő létszám esetén a napközi ügyeletet tart.

Kiss Lajos intézményvezető


2017. november 16-án ismét megrendeztük az „István Király Kupa” teremlabdarúgó tornát.

Kattintson a részletekért...

 


Pályaorientációs nap

Intézményünkben első alkalommal rendeztük meg a pályaorientációs napot.
2017. november 8-án az alsós tanulók 5 helyszínen ismerkedtek a különféle foglalkozásokkal. Kutyakozmetikus, grafikus, méhész tartott érdekes előadást az érdeklődők számára. Közlekedéssel, állattartással és gasztronómiával kapcsolatos foglalkozásokról is tájékozódhattak.

Kattintson a képre a továbbiakért!

 

ŐSZI SZÜNET:
2017. október 30 – november 3-ig.

(A szünet előtti utolsó tanítási nap 2017. október 27. (péntek),
a szünet utáni első tanítási nap 2017. november 6. (hétfő).

November 6. (hétfő): fogadó óra 17:00 órától-18.óráig

November 8.(szerda): Pályaorientációs nap (tanítás nélküli munkanap):
ezen a napon napközis foglalkozás és úszás is lesz!


Iskolánkban először vehettek részt tanulóink töklámpás készítő versenyen, melyet a diákönkormányzat szervezett.
2017. október 24-én 11 lámpás érkezett a felhívásra, amelyekre egész héten lehetett szavazni. Eredményhirdetésre szünet után kerül sor.

A töklámpás készítő verseny eredménye a galériában olvasható!


Iskolánk felső tagozatos diákjai adták elő az október 23-i ünnepi műsort az intézmény, valamint Szentistván nagyközség rendezvényén 2017. október 20-án.

Iskolánk csapata 2017. október 12.-én részt vett Tibolddarócon a "Kazinczy-kupa" labdarúgó tornán, amin III. helyezést ért el.

A torna végeredménye:
------------------------------
1. Mezőkeresztes
2. Tibolddaróc
3. Szentistván

A csapat tagjai:
---------------------
Dobsi Sándor, Burai Julián, Burai Szebasztián, Ladányi Martin, Juhász Hunor, Tóth Adrián, Kákóczki Kevin, Gál Bence.


Idén iskolánk csatlakozott az Európai Diáksport Naphoz, amit előzetesen meghirdettünk. 2017. szeptember 29-én hét féle sportolási lehetőséget biztosítottunk a gyerekeknek, melyekre örömmel jelentkeztek kicsik és nagyok egyaránt. A versenyek nagyon jó hangulatban teltek, a tanulók aktívan részt vettek rajtuk. Sikerült az iskolánkban dolgozó felnőtteket is bevonni a programokba.


2017. szeptember 29-én iskolánkban is megemlékeztünk a Népmese Napjáról, melynek keretében mesét hallgathattak az alsó tagozatosok.

Iskolánkban a tankerület támogatásával 2017. szeptember 19-én indult az úszásoktatás. Mezőkövesden az új tanuszodában, kilenc hétig, hetente egy alkalommal a 3. és 5. osztályosok vesznek részt az úszásoktatásban.


Iskolánk alsó tagozatos diákjai is csatlakoztak idén a Világ Legnagyobb Tanórája kezdeményezéshez. 2017. szeptember 20-án a legkisebbek a tanító nénik segítségével ismerkedtek meg a tudatos táplálkozással. Informatika órákon kitöltötték az étkezési és digitális szokásaikkal kapcsolatos kérdőívet, valamint rajzórákon a meghirdetett meseillusztrációs rajzpályázatra készítettek pályaműveket.


A Szentistváni István Király Általános Iskola csatlakozott az országos szemétszedési akcióhoz:

”Te Szedd!„
Ennek keretében 2017. szeptember 15-én az alsósok az iskola környékét, a felsősök a szabadidőparkot tisztították meg a szeméttől.


A Stichting Emmaus Friesland holland segélyszervezet ebben az évben is tanszer csomagot ajándékozott az arra rászoruló tanulóknak, ezzel is megkönnyítve a tanévkezdést.

2017. szeptember 1-én ünnepélyes tanévnyitó keretében megnyitottuk a 2017/2018-as tanévet.

Az ünnepi műsort az 1. és 4. osztályos tanulóink adták. Felavattuk az első osztályos és az újonnan érkező tanulókat.


Tisztelt Szülők!

A Szentistváni István Király Általános Iskola vezetőjeként értesítem a tisztelt szülőket és diákokat, hogy a 2017/18-as tanév első tanítási napja:

2017. szeptember 1. (péntek)

Ugyanezen a napon kerül sor az iskola tanévnyitó ünnepségére is, melynek időpontja:

2017. szeptember 1. (péntek) reggel 8 óra

Helye: az iskola udvara
Kérjük, hogy a tanulók ünnepi ruhában jelenjenek meg, s hozzanak váltóruhát is!

Ezt megelőzően lehetőséget biztosítunk a napközibe és a menzára történő beiratkozásra is, melynek időpontjai:

- 2017. augusztus 23.(szerda)       8.00 és 12.00 óra között
- 2017. augusztus 24.(csütörtök)   8.00 és 16.00 óra között

A tankönyvek kiosztása az első tanítási napon történik.

Tisztelettel: Kiss Lajos intézményvezető


Iskolánk tanulói 2017. június 28 - július 1-ig Abádszalókon táboroztak. A képek tanúsága szerint vidáman telt az idő, feledhetetlen élményben volt részük.

2017. június 17-én megtartottuk az évzárót és a ballagást. A bizonyítványok és a dicséretek kiosztásra kerültek. Minden ballagónknak eredményes középiskolai tanulmányokat kívánunk!


Márciustól a szülők támogatásával heti 2 órában német nyelvet tanulhattak az alsó tagozatos diákok. 2017. Június 1-jén nyílt órák keretében bemutatták a tanultakat a szülők és érdeklődők számára. 


A tanév utolsó előtti napján, 2017. június 14-én tartottuk meg a DÖK-napot. Diákjaink érdeklődésüknek megfelelően kedvükre válogathattak a gazdag programból. A képek alapján mindenki jól érezte magát ezen a napon.


Iskolánkba 2 álláshirdetés került fel a Dokumentumok menüpont álláshirdetések oldalára.


2017. június 9-én iskolánk 2. és 6. osztályos diákjai és a szülők bensőséges műsorral köszöntötték intézményünk pedagógusait és dolgozóit.


2017. június 8-án megrendeztük a „Dávid Ferenc” labdarúgó tornát. A sportversenyen iskolánk csapatán kívül a Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskola, a Mezőnagymihályi Arany János Általános Iskola, a Borsodivánkai Gárdonyi Géza Tagiskola csapata vett részt.


A zenetanulás vonzóbbá tétele céljából a Mezőkövesdi Alapfokú Művészetoktatási Intézmény pedagógusai és tanulói 2017. június 7-én zenei bemutatót tartottak alsó tagozatos diákjaink számára.2017. június 2-án a Nemzeti Összetartozás Napjára emlékeztünk iskolarádión keresztül.
A műsor előadói: Farkas Gréta, Farnyik Jázmin, Török Pálma, Koncz Tamás 5. osztályos tanulók.Nyugdíjba vonulása alkalmából Miniszteri Elismerő Oklevél kitüntetésben részesült intézményünk iskolatitkára, Bozsik Sándorné.
A kitüntetést a Mezőkövesdi Tankerület által szervezett központi Pedagógusnapi ünnepségen vette át 2017. június 1-jén.
Kitüntetéséhez szívből gratulálunk!
Az iskola vezetése, pedagógusai és dolgozói


2017. május 29-én iskolánkban előadást tartottak a Drogmentes Világért Alapítvány munkatársai a
felső tagozatos tanulók részére.
Minden diák fogadalmat tett, hogy drogmentes életet él, jó példával jár társai előtt, megtesz mindent a drogmentes Magyarországért.


2017. május 27-én iskolánk tanulói műsort adtak elő a Szentistváni Művelődési Ház Könyvtárátadó ünnepségén.
Felkészítő: Koncz Zsuzsanna tanárnő
Az ünnepség után szervezett gyermeknapon néhány kolléga kézműves foglalkozást tartott.


2017. Május 26-án tartottuk meg az István Király- és Egészség Napunkat. Ünnepség keretében emlékeztünk névadónkra. Ezt követően gazdag, egészségmegőrző programból válogathattak, egészséges ételeket kóstolhattak diákjaink. Rendezvényünk végén az erre az alkalomra meghirdetett pályázatok értékelésére és a jutalmak átadására került sor.2017. május 17-én a „Szentistváni Gyermekekért” alapítvány támogatásával Budapestre kirándultak tanulóink. Odaérve elsőként a Csodák Palotájában a fizikai jelenségekkel kapcsolatos érdekességeket láthattak, illetve ki is próbálhatták a kiállított eszközöket. Előadás keretében érdekes „tüzes” kísérletek szemtanúi lehettek. A Hősök terén és környékén nézelődve fagyizásra is sor került. A napi programot sétahajózás zárta. A hajóról szemügyre vehették a főváros főbb nevezetességeit. Sok élménnyel gazdagodva kellemesen elfáradva értünk haza.
A kiránduláson az 5., 6., 8. osztály 2017. május 31-én vett részt.


Anyák napja alkalmából 2017. május 10-én az első, 11-én a második osztályos tanulók köszöntötték az édesanyákat és nagymamákat.


2017. május 12-én a Madarak és Fák Napja alkalmából a Bogácsi Bükkalja Általános Iskola által szervezett versenyen iskolánk csapata Bajzáth Attila tanár úr vezetésével részt vett.
A csapat tagjai: Farnyik Jázmin, Horváth Attila, Juhász Hunor, Kákóczki Kevin, Lőrincz Bernadett és Török Pálma Virág. A 17 csapat közül a középmezőnyben végeztek.


2017. május 11-én a Mezőnagymihályi Arany János Általános Iskola által rendezett 35. Petőfi kupán vett részt iskolánk csapata.
A torna végeredménye:
1. Bükkábrány
2. Mezőnagymihály „A” csapat
3. Szentistván
4. Mezőnagymihály „B” csapat
A torna legjobb kapusa: Dobsi Sándor (Szentistván).
A szentistváni csapat tagjai:
Járóka Patrik, Konkoly László, Homoki Dénes, Ladányi Martin, Dobsi Sándor, Burai Julián, Juhász Hunor.
2017. április 27-én zeneiskolás tanulóink szüleik, hozzátartozóik, tanáraik előtt tanszaki bemutatón adtak számot hangszeres tudásukról, felkészültségükről. A hallgatóság tapssal jutalmazta a tehetséges fellépőket.


Modern, 21. századi tablóképünk elkészült, mely a képre kattintva, vagy a menüben a Képtár alján a Tabló Archívum alatt is elérhető. A készítője Horváth Tamás szülő.Köszönjük szépen a munkáját!

Értesítem a tisztelt szülőket, valamint intézményünk tanulóit, hogy a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2017. április 12(szerda). Április 19-én (szerdán) tanítás nélküli munkanap, nevelési értekezletet tart a tantestület.
A tavaszi szünet utáni első tanítási nap április 20, csütörtök.


Már hagyomány, hogy a költészet napja alkalmából az alsó tagozatos munkaközösség helyi, anyanyelvi versenyt hirdet az 1-4.osztályos tanulók számára.
Az idén erre április 11-én került sor, melyre szép számmal jelentkeztek a diákok intézményünkből, a Szentistváni István Király Általános Iskolából és a Tiszabábolnai Vásárhelyi Pál Tagiskolából is.
Több kategóriában mérték össze tudásukat, tehetségüket.
A zsűri színvonalas produkciókat hallhatott az előadóktól, ezért nagyon nehéz volt a végső döntést meghozni.
Kattintson a képre a részletekért.

2017. április 12-én a Holokauszt áldozataira emlékeztünk az iskolarádión keresztül.

Szereplők:
- Lőrincz Bernadett
- Fórizs Márk
- Kákóczki Kevin

6. osztályos tanulók.


2017. április 11-én a Föld Napja alkalmából meghirdetett fotópályázaton iskolánk tanulói a következő helyezéseket érték el:
Alsó tagozat:
II. helyezés: Szentpéteri Eszter
4. osztályos tanuló
Felső tagozat:
I. helyezés: Szentpéteri Tamás, 8. osztályos tanuló
II. Helyezés: Horváth Héra, 8. osztályos tanuló

Gratulálunk nekik!


2017. április 7-én immáron 25. alkalommal rendeztek szépkiejtési versenyt a mezőnyárádi Boldog Sándor István Katolikus iskolában, amelyen Sinka Krisztina és Suha József Gábor kiemelkedő eredményt értek el.

Felkészítő tanáruk: Sáthné Bárdos Gabriella.
Gratulálunk!


2017. április 5-én intézményünkben véget értek a nagy csoportos óvodásoknak szervezett TANODAI foglalkozások. A gyerekek három játékos foglalkozás keretében ismerkedtek az iskolával, a leendő tanító nénivel. Reméljük, szeptemberben már ismerősként találkozunk velük iskolánkban!


A közelgő Költészet Napja alkalmából 2017.04.05-én a Mezőkövesdi Közkincs-tár Nonprofit Kft. Városi Könyvtár szavalóversenyt szervezett. Ezen a versenyen diákjaink közül az alábbiak képviselték iskolánkat:
Elért eredmények:
- 2. korcsoport III. helyezett: Juhász Réka 3. osztály
- 3. korcsoport II. helyezett: Kákóczki Kevin 6. osztály

Részletekért kattintson a képre.


2017. március 28-tól „A legszebb konyhakertek” Magyarország legszebb konyhakertjei 2017.évi programjához iskolánk alsó tagozatos tanulói is csatlakoztak.
A „Kis szerencsés tökmagok” csapatát az első és másodikosok, a „Kerti manók” csapatát a harmadik és negyedikesek alkotják.
Az iskola kertjében szakember irányításával lelkesen, örömmel végzik a tavaszi munkálatokat.


2017.03.24-én lezajlott a Matalent 2 - Matematikai tehetségazonosítás, melyen a 4. osztályos tanulóink vettek részt.


2017. március 22-én iskolánkban megtartottuk a leendő tanulóink számára a Törp-tanoda első foglalkozását.

 Az érdeklődő gyerekek számára 2017. márciusában megkezdődött a lovaglás.
Ennek megvalósulása az Önkormányzat és a szülők támogatásával jött létre.
Reméljük, hogy ebből a kezdeményezésből hagyományt tudunk teremteni.


Szeretettel várunk minden nagycsoportos óvodást TANODA foglalkozásainkra
a Szentistváni István Király Általános Iskolába az alábbi időpontokban:

2017. március 22. szerda    16.15  -  17.00
2017. március 29. szerda    16.15  -  17.00
2017.    április 5. szerda       16.15  -  17.00


Petró Gergely, második osztályos tanuló, bejutott a nyelvÉSZ Anyanyelvi Tanulmányi Verseny megyei döntőjébe. A megmérettetést 2017.03.17-én tartották Tiszaújvárosban. Gratulálunk neki!


2017.03.14. - Tájékoztatás!
Értesítem a Tisztelt Szülőket, hogy a 2017/2018-as tanévtől minden évfolyamon a hit- és erkölcstan oktatás megszervezésére a Magyar Római Katolikus Egyház részéről a Római Katolikus Plébánia Hivatal Szentistván (3418 Szentistván, Széchenyi utca 16.) jelentkezett. Az egyház képviselője: Póta Ferenc kanonok. A hitoktatói munkát Panyi Csaba hitoktató látja el.

Kiss Lajos
intézményvezető


2017.03.14-én Intézményünk 6. és 8. osztályos tanulói színvonalas műsorral emlékeztek az 1848. március 15-én zajló pesti forradalomról, és az azt követő szabadságharc eseményeiről, a korszak kiemelkedő személyiségeiről. Méltóképpen tisztelegtek a hősök emléke előtt.


Az idén is több középiskola hirdetett 8. osztályos gyerekeknek - a választott középiskolákba történő bekerülés segítéséhez, a hatékonyabb felkészülés érdekében - ingyenes felkészítőket.

Kattintson ide a részletekért!


Iskolánkban 2017. február 24-én került sor a Farsangi karneválra. A nyitótáncok és a farsangi vers után, tanulóink ötletesebbnél ötletesebb jelmezekben vonultak fel a zsűri és a nézők előtt, akik ezt nagy tapssal jutalmazták. 

Kattintson ide a helyezésekért és képekért.


2017. február 24-én a Kommunista diktatúra áldozataira emlékeztünk meg az iskolarádión keresztül.
Résztvevők: Tóth Adrienn, Petró Vanessza, Ladányi Martin 7. osztályos tanulók.

2017. február 17-én került sor Mezőkövesden a Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulójára. Iskolánkat a következő diákok képviselték:
Alsó tagozat: Felső tagozat:

Fenyves Krisztina 3. o.
Nagy Adrián 3. o.
Szabó Szabolcs 3. o.
Oláh Kristóf 4. o.
Szentpéteri Eszter 4. o.
Tari Dominik 4. o.

Fekete Tamás 5. o.
Tóth Patrik 5. o.
Juhász Hunor Henrik 6. o. 
Kákóczki Kevin 6. o.
Lőrincz Bernadett 6. o.
Vas Levente 6. o.
Antal Richárd 7. o.
Juhász Bálint 8. o.


PS6 (Pöttyös Sneci 6) a FeHoVa kiállításon
A Tisza-tavi Sporthorgász K. N. Kft. szervezésében közel 600 Pecasulis résztvevő látogatott el a budapesti Hungexpo-n megrendezett FeHoVa kiállításra 2017. február 9-12. között. A diákok a Tisza mente és a Tisza-tó régió 30 településének 36 iskolájából érkeztek.
Kattintson a további képekhez.


2017. február 7-én került sor iskolánkban a „Biztonságos Internet Nap” nevű program megrendezésére. Iskolánk tanulói előadást hallgattak meg a fenti témával kapcsolatban, megismerkedtek az internet megfelelő használatával, az előadók felhívták figyelmüket az internetezés veszélyeire. A programba az intézmény minden diákja bekapcsolódott.

A Szentistváni István Király Általános Iskola FARSANGI JELMEZBÁLT RENDEZ
2017. FEBRUÁR 24-ÉN (pénteken)
16:00 órai kezdettel.
Kattintson ide a plakát megtekintéséhez.


A következő időszak programjai
2017.01.09-től 2017.03.15-ig:

2017. március 6. Fogadóóra 17.00-18.00
2017. március. 14. (kedd) 8.00 Március 15-i ünnepi műsor (6. és 8. o.)

Kattintson ide a teljes lista megtekintéshez.

 

Copyright (C) - Webmaster