István Király Általános Iskola, SzentistvánArchív hírek 2016

Tájékoztatás:
a téli szünet időpontja:
2016. december 22-től  2017. január 2-ig tart. 
A szünet utáni első tanítási nap: 2017. január 3.


2016. december 21-én hagyományainkhoz híven az utolsó tanítási napon karácsonyi ünnepséget tartottunk intézményünkben.
Áldott, békés karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok intézményünk tanulóinak,  szüleinek.

A Szentistváni István Király Általános Iskola vezetése


2016. december 9-én hozzánk is ellátogatott a Mikulás. Az első és másodikos tanulók vidám, kis műsorral készültek erre az alkalomra. Az ajándékok kiosztását diszkó követte, ahol mindenki kedvenc zenéjére táncolhatott.
További képek itt tekinthetőek meg.

Iskolánkban 2016. november 25-én tartottuk a „Szentistváni Gyermekekért Alapítvány” által szervezett Jótékonysági Gálaestet. A diákok változatos, színes műsor keretében bizonyították tehetségüket, kreativitásukat.
A részletekért és képekért kattintson ide.


2016. november 11-én ismét megrendeztük az „István Király Kupa” teremlabdarúgó tornát.

Kattintson a részletekért...


2016. november 25-én pénteken,
A „Szentistváni Gyermekekért” Alapítvány jótékonysági műsort szervez

16:00 órai kezdettel a Művelődési Házban.

A részletes plakát megtekintéséhez
kattintson ide.


2016.09.01.

- Képes beszámoló a tanévnyitó ünnepségről


Minőségbiztosítás

Az általános iskola alapvető feladata, hogy felkészítse tanítványait az eredményes középiskolai tanulásra. Míg alsó tagozaton az olvasási, számolási, íráskészség kialakítása, fejlesztése mellett a rendre, önfegyelemre nevelés áll a tennivalók középpontjában, felső tagozatban már el kell jutniuk a gyerekeknek a tudatos értékválasztásig. Nem kevés tennivalót ró a nyolc évig tartó emberformáló munka egy-egy tantestületre, egy-egy nevelőre. Tudjuk, hosszú út vezet a számtani alap-műveletektől a gyökvonásig, az abc-s könyvtől Nagy László verseinek, Tamási Áron regényeinek olvasásáig. A gyerekek iskolai pályafutása nem csupán értelmi erőinek fejlesztéséből áll. Fontos, és izgalmas kérdés, hogy ezt az utat milyen közegben, kikkel, milyen módon járják be a diákok. Vajon mi lehet a nevelő intézmény legfontosabb feladata - az alapos tudás, a készségfejlesztés mellett -, ha nem éppen az emberi kapcsolatok alakítása. Jól tudjuk a lelki törvényt is: a bennünk hordott kapcsolatokból erőt meríthetünk jó törekvéseink, elhatározásaink véghezviteléhez. A találkozások kapaszkodót nyújthatnak a világ megértéséhez, az alkotó életek példája hozzájárul a lélek emelkedéséhez. A jó nevelő, s a nevelő intézmény feladata, hogy szolgálja az emberi életben a legnemesebbnek, az emberi kapcsolatoknak az alakulását. Tantestületünk mindenkori törekvése, hogy olyan szellemet alakítson ki, hogy minden iskolai polgár jól érezze magát az intézményben, hogy képességei fejlesztéséhez a lehetőségeink szerinti legnagyobb támogatást kapja, hogy tanítványainknak megbízható útmutatással szolgáljunk az önépítéshez, a kultúrált, egészséges életvezetéshez.

IMIP Dokumentum letöltése
(A dokumentum megtekintéséhez PDF megjelentő prorgam kellhet,
pl. Sumatra PDF, Foxit Reader 3, Adobe Acrobat Reader.)


 

 

Copyright (C) - Webmaster