István Király Általános Iskola, SzentistvánArchív hírek 2011.

2011. december 17.

A 2011. december 17-én hagyományosan megtartott Falukarácsonyi ünnepségen iskolánk tanulói is szerepeltek Iskolánk saját műsorával.

Közreműködtek:

a 2. osztály tanulói: Baranyi István Szabolcs, Baranyi Réka, Burai Dzsenifer, Burai Julián, Burai Szebasztián, Dobsi Sándor, Farkas Valentin, Hágel Levente, Juhász Attila, Ladányi Martin, Lukács Izabella Csilla, Mogyoró Vivien, Nagy Kíra Ramóna, Petró Vanessza, Rácz József Richárd, Schrádi Viktória, Simon Alex, Tornyos Melissza, Tóth Adrienn, Török Mercédesz.

a 4. osztályból: Ádám Martina, Barta Tamás, Czapár Ferenc, Gilányi Csongor, Juhász Katinka, Kévés Adrián, Tóth Nikoletta és az iskola kórusa.

A Karcos Murci együttes tagjaiként: Katyina Gabriella, Katyina Boglárka.

És a Gyöngyösbokrétás együttes tagjaiként: Csörgő Eszter, Farkas András, Holló István, Juhász Veronika, Lakatos Balázs, Lakatós Zsófia, Lukács Izabella Csilla, Nagy Dominika, Székely Fanni.


2011. november 15.

Az őszi tanszaki vizsgák november 15-én kerültek megrendezésre iskolánkban a Zeneiskola tanárainak közreműködésével.

Furulya:
Tóth Adrienn 2. osztály
Eperjesi Janka, Ádám Evelin 3. osztály
Katyina Boglárka 4. osztály

Zongora:
Tornyos Melissza 2. osztály
Csörgő Eszter, Sinka László 3. osztály
Eperjesi Martin, Petró Bernadett 4. osztály

(IDE kattintva megtekinthető a vizsga egy részéről készült videó)


2011. november 9.

Iskolánk rendszergazdája, Koncz Balajthy Edit közszolgálatban eltöltött 25 éves munkásságának elismeréseként Kiss Lajos iskolaigazgatótól vehette át a törvényben meghatározott jubileumi jutalmat és a köszönet virágait.

(Köszönöm szépen. Koncz Balajthy Edit rendszergazda :-))


2011. október 8.

Iskolánk tanulói is közreműködtek az önkormányzat Idősek Napi rendezvényén. Verssel, tánccal köszöntötték a falu sokat megélt lakóit.

Versmondók: Tóth Luca, Tóth Nikolett, Antal Dániel, Antal Domonkos, Hegyi Virág

A Gyöngyösbokrétás Hagyományőrző együttesben szerepeltek:

Juhász Veronika, Holló István, Nagy Dominika, Székely Fanni, Tóth Vanessza.


2011. október 6.

Iskolánk néptánccsoportja Zelei Ferenc vezetésével részt vett a Zeneiskola szervezésében bonyolított "Családi táncházon", melyhez a Pipás Zenekar húzta a talp alá valót.


2011. október 6.

Az aradi tizenhármak Az 1848-49-es szabadságharc végét jelentô világosi fegyverletétel után a császári haditörvényszék ítélete alapján Aradon kivégezték a magyar honvédsereg 12 tábornokát és egy ezredesét, akik a bukást követôen kerültek osztrák fogságba. Így a nemzet vértanúi lettek: Aulich Lajos, Damjanich János, Dessewffy Arisztid, Kiss Ernô, Knézich Károly, Lahner György, Lázár Vilmos, Leiningen Westerburg Károly, Nagysándor József, Pöltenberg Ernô, Schweidel József, Török Ignác és Vécsey Károly.

Forrás: parameter.elosoft.com

Az iskolarádió ünnepi megemlékezésében közreműködtek:

7. osztály:

Baranyi Szonja, Dobsi Bea, Gulya Szabina, Katyina Gabriella, Koncz Patrik, Oláh János, Preda Jessica, Tanaszi Gergő

8. osztály: Baranyi Ádám, Járóka Antónia, Szabó Nóra, Tornyos Tamás, Urbanovics Eszter


2011. szeptember 22.

Tanévnyitó szülői értekezletet tartottam, ahol a szülők megismerkedhettek a digitáis táblával, a tanév rendjével, a követelményekkel.

A 4. osztállyal ettől a tanévtől dogozom együtt. Remélem sikeres tanév áll előttünk.

Koncz Lauer Kitti
tanítónő


2011. szeptember 20.

Koncz József polgármester úr és Szentistván Nagyközség Képviselő Testülete ajándékaként településünk óvodásai és iskolásai megtekinthették a BIBUCZI Gyermekszínház előadását.

A társulat tagjai jelenleg is gyakorló zenetanárok, immár 15. éve járják az országot a gyermekeknek szóló előadásokkal.

A gyerekek nevében köszönjük!


2011. szeptember 1.

A mezőkeresztesi rendőrőrs parancsnoka és az iskola rendőre bűnmegelőzéssel kapcsolatos tájékoztató lapokat adott át az első osztályos gyerekeknek és szüleiknek, valamint egy-egy tollat ajándékoztak ugyanezen tanulóknak. Kapcsolódó anyag.

A Stichting Emmaus Friesland holland segélyszervezet egy községünkben élő holland hölgy által iskolai tanszer csomagot ajándékozott az arra rászoruló tanulóknak.

A gyerekek nevében köszönjük!

Sánta Béláné technikai munkatárs 2011. december 1-jétől nyugdíjba vonul, búcsúztatására a tanévnyitó ünnepségen került sor.

Boldog nyugdíjas éveket kívánunk!


2011. június 27.

A 2010-2011. tanév méltó befejezéseként Juhász Attila meghívta iskolánk dolgozóit Sályba egy kellemes kirándulásra. Többek között megtekintettük a Mozgásjavító Általános Iskolát, Gárdonyi Géza gyermekkori lakóházában található falutörténeti és iskolatörténi gyüjtemény, vendégül látott minket egy borosgazda, felbuszoztunk Latorpusztára, ahol az erdőben található a környéket ellátó ivóvízbázis, végül a Katolikus Plébánián várt minket a finom ebéd.

Köszönjük szépen a szép, élményekkel teli napot!


2011. június 7.

A 7. és 8. osztály tekintette meg a Szkultinfo Kft. kistermében kiállított használati tárgyakat, melyeket nagyanyáink használhattak háztartásukban.


2011. június 4-5.

Iskolánk pedagógusai különdíjat kaptak az általuk, a főzőversenyen készített finomságért, tanulóink pedig a délutáni mjűsorszámokban léptek fel.


2011. június 3.

Idén a Szülői Közösség szervezésében köszöntötték a gyerekek iskolánk minden dolgozóját Pedagógus Nap alkalmából. Településünk önkormányzata nevében Koncz József polgármester úr emlékezett meg a kollektíva odaadó munkájáról.

A műsorban közreműködtek:

2. osztály
6. osztáy

Veres Dominika
Holló Márk
Csörgő Eszter
Tanaszi Csilla
Szentpéteri Tamás
Ádám Evelin
Barta Gergely
Lakatos Zsófia

Antal Ábel
Ladányi Dorina
Holló István
Dobsi Beáta
Katyina Gabriella
Préda Jessica
Baranyi Szonyja


2011. május 24.

Az 5. osztályban óra végén az érdeklődő szülők is bekapcsolódtak az interkatív tábla segítségével előadott biológia leckébe.


2011. május 18.

Iskolánk tanulói is aktív részesei voltak a Challenge Day-jel együtt bonyolított, az önkormányzat által megnyert közvilágítási és buszmegálló korszerűsítési pályázatok átadási ünnepségének.


2011. május 16.

Az első osztály bemutató tanítás keretében látta vendégül a nagycsoportos óvodásokat.


2011. május 12.

Lezajlott az első bemutatótanítás, ahol a szülők részvételével bizonyíthatták a gyerekek tudásukat az interaktív tábla segítségével az első osztályban.


2011. május 6.

Nyugdíjba vonulása előtti utolsó munkanapján belsőséges ünnepség keretében búcsúztak Turcsányi Béláné tanítónőtől a pedagógus kollégák, a 3. osztály és a gyermekek szülei.


2011. április 15.

Idén is megrendeztük az Arcadia Reklám Kft. által szponzorált egészségnapot.

A zeneiskolai tanárok által szervezett Tanszaki hangversenyen iskolánk tanulói ízelítőt adtak szüleiknek és az érdeklődöknek az általuk tanultakból.

  A fellépő tanulók:  
Sinka László 2. o. Eperjesi Martin 3. o. Nagy Bence 4. o.
Eperjesi Janka 2. o. Juhász Katinka 3. o. Schrádi Réka 4. o.
Ádám Evelin 2. o. Katyina Boglárka 3. o. Baranyi Gábor 4. o.
Csörgő Eszter 2. o. Mocsnik Noémi 3. o. Sinka Szilvia 4. o.

2011. március 8.

A 100. Nőnapon iskolánk férfi dolgozói virággal köszöntötték a hölgyeket.


2011. március 5.

A Falufarsangon fellépett iskolánk Kis mazsorettcsoportja, Néptáncsoportja, Nagy mazsorettcsoportja, illetve Dobó Bettina 8. osztáyos tanuló,a Karcos Murci színjátszó csoport tagja. (A fotókat köszönjük Ádámné Juhász Dórának.)


2011. március 3.

A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében keretében megvalósult project, a TIOP-1.1.1/07/1. kódszámú, "pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztésére" elnyert eszközök ünnepélyes átadására 2011. március 3-án került sor iskolánkban.

A projekt összeértéke: 20.885.770,-Ft

 

Copyright (C) - Webmaster